"Siden 2003 har jeg til rodfyldning udelukkende anvendt det termoplastiske rodfyldningssystem One-Step fra CMS Dental.

Jeg bruger One-Step obturatorer, fordi det er enkelt med kun een point i hver kanal, og fordi det sikrer en god udfyldning af kanalen, idet gutta perkaen, som sidder på en fleksibel plastkerne, er formbar i rodfyldningsøjeblikket. Når obturatoren er blevet plastificeret efter en kortvarig opvarmning i den tilhørende ovn og forsynet med en dråbe sealer, kan den let føres til apex og vil automatisk udfylde kanalen, uanset dennes facon og længde. Ved at afslutte udrensningen med de kalibrerede taper 03 prøvefile, der hører til systemet, sikrer man sig, at rodfyldningen når apex og stopper der. Efter et par minutter er gutta perkaen så fast, at den overskydende del af plastkerne og gutta perka kan fjernes med et hurtigkørende diamantbor.

Det er uproblematisk at opvarme flere obturatorer og rodfylde flere kanaler i een omgang, blot de indføres lige efter hinanden.

Systemet er også velegnet til et roterende filsystem med udrensning til f.x. taper 04 eller 06, idet obturatoren også med den kalibrering har rigeligt materiale til at fylde helt ud; blot er det stadig vigtigt at størrelsen af obturatoren svarer til ISO-størrelsen af NI-Ti-filens spids, typisk str. 30 eller evt. str. 25.

Ved udboring til rodstift er det ikke noget problem at fjerne den ønskede del af One-Step- obturatoren, blot enden af plastkernen først smeltes med det hurtigkørende
Core Remover bor, som uden vandkøling baner vejen for det efterfølgende rodbor.
Til evt. fjernelse af rodfyldningen er det i reglen enkelt, idet plastkernen lader sig fjerne med et træk og gutta perka derpå sidder tilbage som en hul del, der lader sig fjerne uden det store bøvl.

Jeg synes, jeg har gode resultater med One-Step systemet, når jeg vurderer rodfyldningerne efter endt observationsperiode, så jeg kan kun anbefale det til andre, der ønsker en let og sikker rodfyldningsmetode."
Tandlæge Jens Sleiborg
Tandklinikken i Samsøgade, Aalborg
www.samsoegade.dk
"Indenfor enhver form for arbejde må det – alt andet lige – være et mål i sig selv, at få det bedst mulige resultat på den kortest mulige tid. I disciplinen rodbehandling, hvor rodfyldningsprocessen efter min mening altid har været den mest krævende har arbejdet med Soft-Core obturator systemet til fulde opfyldt førnævnte målsætning. Jeg tøver ikke med mine 30 års erfaring at sammenligne obturator systemets lettelse i rodfyldningsarbejdet med fremkomsten af airrotoren i præparationsarbejdet." Tandlæge Arno Poulsen
Vanløse
www.arnopoulsen.dk
Jeg har lige siden Soft-Core blev introduceret i 1996 brugt systemet og er yderst tilfreds med det.

Pludselig blev det at foretage rodbehandlinger sjovere,  fordi det er så let at få en god tæt rodfyldning som går hele vejen til sit endelige rod mål.

Jeg har prøvet alle de ovne, der har været til systemet, igennem tiden og synes at den nye fungerer rigtig fint. Man skal bare huske at tænde for den 15 minutter før man påtænker at rodfylde for at undgå vente tid. Det eneste som er lidt irriterende ved systemet er når man bliver nødt til at lave udboring til stifter eller foretage en revision af en tidligere behandling. Så kan det være meget hårdt at fjerne den mørke plastkerne, men da brugen af stift bør undgås for at hindre rodfraktur, ser jeg det som et mindre problem.

På en skala fra 0 til 10, hvor 10 er bedst vil jeg give Soft-Core systemet 9½ i karaktér.

Tandlæge Per Hugo Beck-Kristensen
Frederiksberggårdens Tandklinik
www.godtand.dk